Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că va discuta cu președintele rus Vladimir Putin despre prezența militară a Iranului în Siria și despre transferul de arme letale din Liban, relatează agenția rusă Tass.

Vladimir Putin si Benjamin NetanyahuFoto: kremlin.ru

„Vom continua să acționăm cu determinare împotriva încercărilor Iranului de a deschide un front suplimentar împotriva noastră în Înălțimile Golan și vom acționa împotriva transferului de arme letale din Siria către mișcarea Hezbollah din Liban”, a declarat prim-ministrul.

Netanyahu a anunțat că va avea o întâlnire oficială cu președintele rus Vladimir Putin în curând, lucru discutat de către cei doi în cadrul unei conferințe telefonice.

„Știu că președintele Putin înțelege implicarea mea profundă în ceea ce privește securitatea Israelului și știu că înțelege importanța Înălțimilor Golan pentru Israel”, a adăugat Netanyahu.

Conform premierului, prezența israelului în Înălțimile Golan este o garanție în ceea ce privește stabilitatea în zonă.

Israelul a preluat controlul asupra mai multor zone din Înălțimile Golan, care aparțineau Siriei, în timpul războiului din anul 1967, dar nu a primit susținerea internațională, potrivit Mediafax.