Diavolul este viu, este bine și muncește peste program pentru a submina Biserica Romano-Catolică, a spus Papa Francisc, potrivit Reuters.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

De fapt, Papa este convins că Satana este vinovat pentru criza abuzurilor sexuale și pentru divizarea din cadrul Bisericii și a cerut catolicilor din lume să spună o rugăciune specială în fiecare zi a lunii octombrie pentru a încerca să îl învingă.

Astfel, catolicii trebuie să își încheie rugăciunea cu o rugăciune către arhanghelul Mihail, care este menționat în Biblie ca lider al îngerilor împotriva lui Lucifer.

„Sfinte Mihail arhanghleul, apără-ne în luptă, fii ajutorul nostru împotriva răutății și curselor celui rău. Salvează-ne de la osanda veșnica”.

”(Biserica trebuie să fie) salvată de atacurile celui rău”, a spus papa Francisc într-un mesaj pe 29 septembrie.

De când a fost ales în 2013, Francisc a spus clar că el crede că diavolul este real. Într-un document din aprilie despre sfințenie în lumea modernă, Francisc a menționat diavolul de peste 12 ori.

”Nu ar trebui să ne gândim la diavol ca la un mit, ca la o reprezentare, un simbol, o figură de stil sau o idee. Această greșeală ne va face să lăsăm garda jos, să devenim neglijenți și să ajungem și mai vulnerabili”, a scris într-un document.

Biserica a fost lovită de mai multe scandaluri sexuale, care au pornit fie din Germania, fie din Statele Unite, fie din Chile. Scandalurile au adâncit polarizarea dintre conservatorii și liberalii din interiorul Bisericii.

Francisc a folosit termenul de ”marele reclamant” pentru a-l descrie faptul că Diavolul, făcând referire la fostul ambasador al Vaticanului la Washington, Carlo Maria Viganò, care a ajuns să ceară demisia Papei Francisc.

Vigano l-a acuzat pe Francisc că a știut despre comportamentul imoral al cardinalului american Theodore McCarrick, dar nu a făcut nimic.

Monsenior Vigano susţine că i-a comunicat în scris în 2006 superiorului său de la Roma despre comportamentul lui McCarrick, sugerând "un tratament medical" la adresa acestuia.