Turcia a cerut permisiunea de a conduce căutări în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, după ce jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a dispărut săptămâna trecută după ce a intrat în clădirea misiunii diplomatice, potrivit NTV, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii turci au spus pentru Reuters în acest weekend că ei cred că jurnalistul a fost omorât în interiorul consulatului, iar președintele Tayyip Erdogan a spus că urmărește personal cazul dispariției acestuia.

Cu toate acestea Arabia Saudită a catalogat drept nefondate zvonurile potrivit cărora Khashoggi ar fi fost ucis în incinta consulatului.

Jamal Khashoggi, un critic proeminent al liderilor Arabiei Saudite, trăiește în autoexil la Washington de teama autorităților saudite.

Jurnalistul a dispărut marți, după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei, a declarat logodnica acestuia, care îl aștepta în fața reprezentanței diplomatice.

Citește și:

Ziaristul saudit Jamal Khashoggi ar fi fost ucis în consulatul Arabiei Saudite de „o echipă venită special la Istanbul” (surse)