Președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a scris luni pe Facebook că românii au ales iubirea și toleranța în pofida urii și divizării, subliniind că dragostea nu are limite, alături de un link către un articol din Deutsche Welle care titrează că referendumul privind interzicerea căsătoriilor homosexuale eșuează din cauza prezenței scăzute.

Guy VerhofstadtFoto: Parlamentul European

Potrivit articolului partajat de către Guy Verhofstadt, căsătoriile homosexuale sunt deja interzise, iar modificarea Constituției ar fi fost mai mult o măsură preventivă și referendumul nu poate fi considerat valid, întrucât era nevoie de o prezență de cel puțin 30%.

Guy Verhofstadt a criticat România săptămâna trecută în Parlamentul European, spunând că ”România are două probleme, corupția și serviciile secrete”.

"România are două probleme, corupția și serviciile secrete. România trebuie să combată mentalitatea veche a securității. Văd la doamna premier o reacție nepotrivită la această situație. Slăbirea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński. Vă dau un sfat. Nu mergeți pe calea proastă și nu urmați calea Ungariei și Poloniei. Urmați recomandările Comisiei de la Veneția, penru că lupta împotriva corupției trebuie întărită", a spus președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt.