Douăzeci de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier produs sâmbătă în Schoharie, un orășel din statul american New York, a anunțat poliția, presa locală relatând că a fost vorba de o limuzină care a lovit un grup de pietoni aflați într-o parcare, transmite AFP.

Accident grav in Schoharie, statul New YorkFoto: Captura YouTube

Accidentul este unul dintre cele mai grave înregistrate vreodată în această regiune rurală din apropiere de Albany, capitala statului New York (nord-estul SUA). Acesta a avut loc sâmbătă după-amiază, în jurul orei locale 14.00, la Schoharie, un orășel situat la circa 250 de kilometri nord de metropola New York, a informat poliția statală, duminică, într-un comunicat.

Poliția a precizat doar că două vehicule s-au ciocnit într-o intersecție, fără a oferi și alte detalii. Totodată, nicio informație privind identitatea victimelor nu a fost comunicată, ori dacă acestea erau pasageri în cele două vehicule implicate în accident sau persoane aflate în parcare.

UPDATE: Un responsabil din poliție, Christopher Fiore, a explicat duminică, într-o conferință de presă, că șoferul limuzinei, în care se aflau în total 18 persoane, n-a oprit la indicatorul STOP așa cum ar fi trebuit înainte de a pătrunde într-o intersecție în T, unde viteza este limitată la 25 km/h.

Limuzina, un Ford Excursion din 2001, a traversat intersecția și s-a răsturnat în parcarea unui magazin, Apple Barrel Country Store, destul de frecventat în această perioadă. Doi pietoni aflați în apropiere au fost loviți în plin și și-au pierdut viața, la fel și șoferul și ceilalți 17 pasageri din limuzină.

Potrivit mass-mediei, limuzina transporta un grup de invitați la o nuntă. Conform New York Times, toți erau membri ai aceleiași familii.

„Limuzina mergea probabil cu peste 90 km/h”, a declarat pentru New York Times managerul magazinului, Jessica Kirby, care a subliniat totodată că intersecția este cunoscută ca fiind periculoase.