Autoritatea pentru protejarea datelor în Irlanda a anunțat că demarează o investigație pentru a stabili dacă platforma de socializare online Facebook aplică "măsuri tehnice și de organizare" pentru a proteja informațiile utilizatorilor săi, relatează site-ul EUObserver.com, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia a fost luată după ce săptămâna trecută compania Facebook a descoperit un atac cibernetic care probabil a afectat datele a aproximativ 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online.

Regulament General privind Protecția Datelor (GDPR), adoptat de Uniunea Europeană, este obligatoriu pentru toate companiile care gestionează date privind cetățenii statelor membre UE.

Uniunea Europeană a avertizat recent că Facebook și Twitter vor fi sancționate dacă nu se vor conforma cu legislația europeană privind protecția consumatorului până la sfârșitul acestui an.

Cofondatorul și directorul general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, și-a cerut scuze în fața Parlamentului European în luna mai și a promis că va lua măsuri, după ce datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite și mai multe țări UE, inclusiv România, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica.