Cancelarul german Angela Merkel și premierul israelian Benjamin Netanyahu vor să îmbunătățească relațiile între Germania și Israel, în pofida perspectivelor diferite privind acordul nuclear semnat în 2015 între marile puteri și Iranul, relatează site-ul agenției Dpa, citat de Mediafax.

Benjamin NetanyahuFoto: Captura YouTube

Vizita oficială a lui Merkel în Israel este făcută pe fondul eforturilor Uniunii Europene de a menține acordul nuclear cu Iranul, în urma deciziei SUA de a reimpune sancțiuni Teheranului.

Netanyahu a criticat acordul nuclear, sugerând că acesta "sponsorizează aparatul de război al Iranului".

"Am convenit că suntem de acord cu majoritatea lucrurilor și că nu suntem de acord în privința unora", a declarat premierul Netanyahu în cadrul unei conferințe comune cu Merkel, desfășurate joi.

Merkel i-a transmis lui Netanyahu că Germania și Israelul împărtățesc aceeași opinie privind împiedicarea Iranului de a își dezvolta o armă nucleară, însă nu sunt de acord cu modalitatea prin care vor realiza acest lucru.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian. În pofida retragerii Washingtonului, Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înțelegerea.