Gruparile islamice radicale reprezintă cea mai mare amenințare transnațională a SUA și a intereselor sale de peste hotare, a declarat joi consilierul american pentru probleme de Securitate, John Bolton, în cadrul prezentării unei noi strategii de combatere a terorismului, relatează Reuters, citat de Mediafax.

John R. BoltonFoto: Wikipedia

"Grupările teroriste islamiste reprezintă principala amenințare teroristă transnațională la adresa Statelor Unite și la adresa intereselor Statelor Unite de afară", a declarat Bolton pentru reporteri, afirmând și că Washingtonul înfruntă de asemenea și amenințări venite din partea Iranului.

Bolton, un susținător al deciziei președintelui american Donald Trump de a retrage SUA din tratatul nuclear semnat în 2015 cu Iranul și de a reimpune sancțiuni împotriva regimului de la Teheran, a declarat că Adminstrația de la Washington intenționează să oblige toți importatorii de petrol nerafinat din Iran să reducă livrările la zero.

Statele Unite plănuiesc să impună noi sancțiuni împotriva Iranului la data de 4 noiembrie, pentru a împiedica ingerințele Teheranului în conflictele din Siria și Irak și de a forța liderii iranieni să înceapă negocierile cu privire la programul nuclear.