Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori a fost internat în spital miercuri, la câteva ore după ce Curtea Supremă de la Lima i-a anulat graţierea care i-a fost acordată în decembrie 2017 şi a ordonat arestarea lui imediată, relatează AFP, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Însoţit de fiul cel mai mic, Kenji Fujimori, fostul preşedinte în vârstă de 80 de ani a fost transportat cu ambulanţa la un spital din Lima, Clinica Centenario Peruano-Japonesa, unde a mai fost admis pentru diverse probleme de sănătate.

"Ca fiu al lui Alberto Fujimori, este de datoria mea să rămân alături de el în momentele cele mai dificile. Astăzi, din nou, sunt cu tine într-o ambulanţă, te iubesc şi, dacă ar trebui să-mi dau viaţa şi libertatea pentru tine, aş face asta. Mă încearcă o durere profundă", a scris pe Twitter Kenji.

Curtea Supremă a anulat graţierea şi a ordonat arestarea lui Alberto Fujimori, eliberat în decembrie 2017 după o controversată decizie a preşedintelui de la acea dată, Pedro Pablo Kuczynski.

Ambulanţa în care se afla Alberto Fujimori a ajuns la orele 21.45 GMT la spital, unde îl aşteptau numeroşi jurnalişti.

Mai devreme, avocatul său Miguel Perez a formulat două recursuri, unul pentru a contesta anularea graţierii şi celălalt pentru a-i permite clientului său să rămână în libertate până când justiţia va analiza primul apel.