Prima dată când actrița de la Bollywood Tanashree Dutta și-a acuzat un coleg de pe platourile de filmare de hărțuire sexuală în urmă cu un deceniu, cazul său a fost ignorat. Actrița susține că a primit amenințări din partea apropiaților acuzatului. Săptămâna trecută, actrița a vorbit din nou de acele acuzații într-un interviu, la un an după ce cazurile de comportament inadecvat au zguduit Hollywood-ul. De data aceasta, mărturisirile actriței au stârnit simpatia publicului și au pornit mișcarea MeToo în India, relatează Reuters.

#MeTooFoto: Pinterest

,,Woah, se pare că în sfârșit codul omerta de la Bollywood se fisurează”, a postat scenaristul Radha Rajadhyaksha pe Facebook, folosind cuvântul italian pentru codul de tăcere al mafiei.

Actorul Nana Patekar neagă acuzațiile de hărțuire. Avocatul artistului nu a fost disponibil pentru comentarii imediat, însă acesta a declarat în urmă cu mai mult timp că acuzațiile false vor fi întâmpinate de măsuri legale.

Ahuja îndeamnă colegele de breaslă să vorbească deschis. Aceasta susține că multe dintre colegele sale au fost hărțuite sau intimidate pe platourile de filmare.

,,Dacă nu le încurajăm să își facă auzită vocea și, în loc de asta, le demonizăm și le chestionăm, cum vor deveni victimele acestea niște supraviețuitoare? Lăsați-le să vorbească liber! Rămâneți alături de ele!”, a scris aceasta într-o postare pe Twitter.