"Să scapi de nervi în timp ce pierzi calorii" este motto-ul pe care l-a ales sala de fitness Gymbox din Londra. Cu o temă aparte: Brexitul, scrie versiunea americană a ziarului "Huffington Post". Marc Diaper, managerul sălii, a avut, aşadar, ideea de a crea programul "Brexfit" destinat celor care, trăind în capitala britanică, au probleme cu gestionarea stresului și a frustrării legate de ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, potrivit Le Point, citat de Rador.

Un expert politic isi mananca volumul despre BrexitFoto: Captura SkyNews

Amestecând activitatea cardio și kickboxing-ul, circuitul durează aproximativ 30 de minute. Printre cursurile propuse: cursa în sac Theresa May sau "Politico Headslammer", care permite lansarea unui balon pe imagini la sol cu premierul britanic sau cu liderul laburist, Jeremy Corbyn. Oamenii au chiar şi posibilitatea de a lovi într-un sax de box cu efigia unor politicieni foarte implicați sau care vorbesc adesea despre chestiunea gestionării Brexitului, cum ar fi fostul șef al diplomației britanice, Boris Johnson.

Iar atunci când membrii sălii vor să ia o pauză, se îndreaptă spre "Cameron Quitter's Corner" de la numele lui David Cameron, fostul premier care a precedat-o pe Theresa May și care a demisionat după referendumul Brexit pe care el însuşi l-a organizat.

Ideea acestui program sportiv special s-a născut după un sondaj organizat de sala de sport și care a căutat să afle ce îi deranjează pe cei mai mulți membri ai sălii în viața de zi cu zi. Brexitul a câștigat cu 52% din voturi, urmat de prețurile locuințelor din Londra și întârzierile în transportul public. Programul Brexfit a fost conceput cu ajutorul unui expert în gestionarea furiei și stresului, precizează "Huffington Post".

"Pentru membrii noștri, aceasta este o oportunitate de a scăpa de stresul provocat de Brexit și de toată frustrarea care se acumulează atunci când te uiți la mass-media, la Internet și așa mai departe", explică unul dintre instructorii sălii, în timp ce Theresa May, slăbită, încă nu a ajuns la un acord cu Bruxelles-ul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, programată pentru martie 2019. Rezultatul? "Oamenii pleacă de la sală simţindu-se o ușurare, ei se simt mai ușori știind că, în același timp, practică o activitate bună pentru ei și își lucrează corpul!", explică Marc Diaper.