O școală din Finlanda a devenit implicată într-o ceartă cu o membră naționalistă a Parlamentului care a spus că un poster realizat de anumiți elevi pe tema migrației „încurajează ura".

Laura_HuhtasaariFoto: Wikipedia

Laura Huhtasaari a postat pe Twitter o poză cu un poster realizat într-o școală cu descrierea „Moartea Finlandei”. Posterul înfățișa o barcă de imigranți și mai mulți politicieni finlandezi proeminenți. Posterul a stârnit dezbateri aprinse cu privire la ce subiecte ar fi potrivite pentru a fi abordate pentru un studiu de științe sociale în școli. Poza membrei din Parlament era prezentă pe poster, însă și numele elevilor erau arătate, scrieBBC.

Cei 3 elevi de 15 ani din Tampere, în sudul Finlandei au conceput posterul pentru un eveniment care se desfășura în întreg orașul, eveniment dedicat discutării problemelor sociale. Elevii și-au ales tema imigrației, arătând pe posterul lor o barcă supra-populată care nu știe către cine să se întoarcă.

Pe poster erau prezente în partea stângă poze cu Președintele Sauli Niinisto și cu membrul al Parlamentului Pekka Haavisto, deasupra acestora fiind scris „Către Finlanda", iar pe partea dreaptă a posterului elevii au lipit poze cu Huhtasaari și cu liderul partidului ei, Jussi Halla-aho, deasupra acestora fiind scris „Către moarte".

Hutasaari, o fostă profesoară care se află în tabăra care este anti-imigrație și Euro-sceptică și-a exprimat mânia cu privire la proiectul realizat de elevi.