Un influent om de afaceri, Andreas Ritzenhoff, a anunţat miercuri că va candida împotriva cancelarului Angela Merkel, în decembrie, pentru postul de preşedinte al partidului de centru-dreapta Uniunea Creştin-Democrată (CDU), relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mi se pare necesar în mod urgent ca formaţiunea CDU să formuleze noi obiective politice care pe termen scurt să conducă la o schimbare notabilă de direcţie", a declarat Andreas Ritzenhoff, un antreprenor în vârstă de 61 de ani, într-un interviu acordat grupului media Funke.

"Sunt preocupat de ceea ce se întâmplă în Germania, în Europa şi în spaţiul occidental. Observ ameninţări la adresa economiei, a bunăstării, securităţii, asupra libertăţii, culturii, asupra spiritului popoarelor noastre. Obiectivul trebuie să fie o nouă ascensiune a societăţii occidentale de tip liberal", a subliniat Andreas Ritzenhoff, proprietarul unei companii de aluminiu, potrivit site-ului revistei Focus.

Angela Merkel conduce partidul Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) din anul 2000 şi este cancelar din 2005.

Poziţia Angelei Merkel s-a erodat pe fondul criticilor privind imigraţia şi în contextul disensiunilor cu partenerii de guvernare din Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga).