Sistemul avansat de apărare și supraveghere pe care rușii vor să îl instaleze în Siria va permite autorităților de la Kremlin să supravegheze traficul aerian din Israel, Arabia Saudită și Europa, scrieThe Middle East Monitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

,,Vom știi nu doar că cineva a pătruns într-o regiune aeriană, dar și mișcările de pe pistele de decolare, fie că vorbim despre Israel, Arabia Saudită sau chiar Europa”, a declarat Vladimir Mikheyev, fostul director al companiei de stat Tehnologii Radio-Electronice pentru agenția de presă Tass.

,,Sisteme capabile să combată bombe de mare precizie și alte tipuri de proiectile vor fi adăugate sistemului convențional de protecție radar”, a adăugat acesta.

Mikheyev a subliniat că Moscova plănuiește să își întărească propriul sistem de apărare prin instalarea unor perdele de fum care ar face avioanele imposibil de detectat de aparatele de radar clasice.

Rusia a trimis sistemul de apărare S-300 în Siria după ce forțele aeriene ale președintelui Bashar Al-Assad au doborât accidental un avion rusesc care avea 15 persoane la bord.