Antonio Gutteres, secretarul general ONU, a vorbit despre brutalitatea acțiunilor întreprinse de guvernul lui Modi în provincia disputată de India și Pakistan încă din 1947, informeazăarynews.tv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guterres și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația care continuă să se înrăutățească în Kashmirul ocupat de forțele indiene. Secretarul General al Națiunilor Unite a transmis guvernului indian să se prezinte la masa negocierilor pentru ca acest conflict care s-a întins pe decenii întregi să poată fi rezolvat.

Guterres a făcut aceste comentarii înainte de vizita programată la New Delhi. Această vizită se va întinde pe trei zile.

Ministrul de Externe al Pakistanului, Shah Mehmood Qureshi, a prezentat în cadrul conferinței ONU perspectiva sa asupra acestui conflict: ,,Disputele nerezolvate din Jammu și Kashmir împiedică atingerea unei păci durabile între cele două țări. Vreme de 70 de ani locuitorii din Jammu și Kashmir s-au luptat pentru dreptul de auto-determinare în fața opresiunii copleșitoare și a încălcărilor grave ale drepturilor umane fundamentale de către forța indiană de ocupație.”

Qureshi susține că pacea nu este posibilă în Asia de Sud fără rezolvarea disputei cu privire la Kashmir cu ajutorul Consiliului de Securitate ONU. Pakistanul susține că este gata să asculte de voința locuitorilor provinciei.