"SUA și Uniunea Europeană și-au apropiat pozițiile pentru a sprijini corectarea frontierei dintre Kosovo și Serbia, ignorând poziția Germaniei" – informează cotidianul american The Wall Street Journal, invocând un document confidențial de la Bruxelles, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Liderii SUA și UE și-au apropiat pozițiile, în planul potrivit căruia cele două state balcanice și-ar stabili frontiera comună pe criterii etnice, izolând Germania, care respinge o astfel de soluție" – comentează WSJ, adăugând că documentul citat aparține Serviciului Europen de Acțiune Externă și are obiectivul de a rezolva diferendul de decenii dintre Belgrad și Pristina.

UE își exprimă sprijinul pentru planul comun al celor două părți, pe care îl sprijină și administrația Donald Trump, astfel încât Kosovo să dobândească statalitate deplină.

În document se avertizează că în caz contrar Kosovo ar deveni un teren fertil pentru conflicte, criminalitate și radicalizare islamică.

Wall Street Journal observă că documentul demonstrează că Serviciul European de Acțiune Externă a acceptat argumentele Washingtonului și a respins argumentele Germaniei.