Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui francez Emmanuel Macron, s-a oferit să demisioneze din funcție luni, însă Macron a refuzat să îi accepte demisia, a anunțat cabinetul acestuia, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urmă cu două săptămâni, Collomb a anunțat că intenționează să demisioneze pentru a putea candida pentru funcția de primar al orașului Lyon în alegerile care vor avea loc în anul 2020.

"În urma atacurilor pe care le-a primit ministrul de când a anunțat că va candida în alegerile pentru funcția de primar al orașului Lyon, președintele și-a confirmat încrederea în el și i-a cerut să rămână dedicat misiunii sale", a declarat un oficial din cadrul palatului Elysee.

O purtătoare de cuvânt a lui Collomb a confirmat că acesta a explicat publicației Le Figaro motivele demisiei sale. Le Figaro a relatat că ministrul de Interne, în vârstă de 71 de ani, s-a oferit să demisioneze deoarece nu își dorește ca Ministerul său să fie destabilizat în urma deciziei sale de a candida la alegerile pentru orașul Lyo