Un fost coleg de clasă al lui Brett Kavanaugh, candidatul nominalizat de președintele Donald Trump la Curtea Supremă a SUA, l-a acuzat pe judecător că a mințit sub jurământ cu privire la consumul excesiv de alcool, scrieBBC.

Brett KavanaughFoto: Wikipedia

Charles Ludington a spus că a fost foarte „bulversat” cu privire la descrierea falsă făcută de Kavanaugh. Judecătorul declarase că el nu a băut niciodată până în punctul în care să nu își mai amintească ce a făcut.

Chestiunea privind consumul de alcool face parte dintr-o investigație a FBI împotriva lui Kavanaugh. Acesta mai este anchetat și pentruacuzațiile de agresiune sexuală, pe care judecătorul le respinge de asemenea.

Investigația FBI a întârziat desfășurarea votului final asupra candidaturii lui Kavanaugh, care, dacă va fi confirmat, este foarte probabil să facă mai conservatoare instanța supremă a SUA.

Profesorul Ludington, care predă la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, a declarat că l-a văzut pe Kavanaugh atunci când avea dificultăți în a vorbi și atunci când era amețit după ce consumase cantități exagerate de alcool în timp ce era student la Yale.