Legislatorii europeni iau în considerare amendarea Facebook cu 1,63 miliarde $ în urma ultimei breșe de securitate a platformei, care a expus datele a peste 50 de milioane de utilizatori. Scurgerea de date a afectat utilizatorii care au folosit opțiunea ,,Vezi ca”, o unealtă de confidențialitate care le permite utilizatorilor să își vadă pagina personală așa cum o văd vizitatorii, scrieFortune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalul legislator european pe probleme de confidențialitate și protecție a datelor, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda (DPC), susține că momentan investighează cazul de scurgere de date și că își doresc să afle motivul unor astfel de acțiuni. Aceștia mai susțin că momentan încearcă să determine în ce măsură au fost afectați utilizatorii vizați de scurgerea de date cu caracter confidențial.

Potrivit Facebook, parolele utilizatorilor nu au fost făcute publice în urma accidentului, însă mulți utilizatori au fost nevoiți să se re-autentifice pe platforma socială.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că vor răspunde tuturor întrebărilor autorității irlandeze și că vor colabora cu legislatorii în acest caz.