Iranul a tras cu rachete spre militanți din Siria despre care Teheranul spune că sunt responsabili de atacul din Ahvaz de săptămâna trecută în care au murit 25 de persoane, transmite agenția IRIB, citată de Reuters.

Iran. Atac la parada militaraFoto: Captura video

Mai mulți militanți din gruparea ”Al Ahvaz” au fost uciși în atac, potrivit Fars News. Rachetele iraniene au lovit în regiunea Albu Kamal din estul Siriei.

Gărzile Revoluționare, cea mai puternică forță militară din Republica Islamică Iran, au spus că șase rachete au fost trase în Siria din vestul Iranului. De asemenea, șapte drone au fost folosite pentru bombardarea militanților.

”Moarte familiei Saudite (Regale)”, ”Moarte Americii” și ”Moarte Israelului” scria pe una dintre rachetele ce apare în imagini publicate de Fars News.

Președintele iranian Hassan Rouhani a acuzat mai multe țări, inclusiv Statele Unite, că ar fi responsabile pentru incidentul comis sâmbătă. Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a respins, duminica trecută, acuzațiile Iranului privind responsabilitatea Washingtonului și a aliaților săi din Golf pentru atac.