Avocatul celei de-a doua femei care l-a acuzat pe nominalizatul la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, de ”conduită sexuală neadecvată” a spus duminică că agenți FBI au fost însărcinați să investigheze cazul, relatează Reuters. De asemenea, cazul lui Kavanaugh a reanimat mișcarea #MeToo și furia femeilor care au fost de-a lungul vieții abuzate sexual. Acestea spun că bărbații care ar fi putut fi violenți față de femei nu ar trebui să dicteze standarde și să aibă un rol în modelarea instituțiilor, relateazăThe Guardian.

Brett KavanaughFoto: Wikipedia

”Putem confirma că FBI a contactat-o pe doamna Ramirez, iar aceasta a fost de acord să coopereze în cadrul investigației”, a spus John Clune într-un mesaj pe Twitter.

Ramirez l-a acuzat pe Kavanaugh că acesta și-a expus penisul în fața ei în timpul unei petreceri care datează din anul academic 1983-1984, când ambii erau la Universitatea Yale.

Michael Avenatti, avocatul celei de-a treia femei care i-au adus acuzații lui Brett Kavanaugh, a spus pentru Reuters că clienta sa nu a fost contactată de anchetatori.

Dacă va fi confirmat în funcția de judecător la Curtea Supremă, care s-ar exercita pe viață, Kavanaugh va consolida controlul de tip conservator asupra Curții Supreme.

Trump a fost forțat să ordone o investigație a FBI cu privire la Brett Kavanaugh, după ce senatorul republican Jeff Flake a amenințat să voteze împotriva confirmării lui Kavanaugh, dacă republicanii care controlează Senatul nu sunt de acord cu o nouă investigație.

Flake a fost sprijinit în demersul său de alți doi republicani moderați, Lisa Murkowski și Susan Collins, niciuna dintre femei neanunțând dacă îl vor sprijini sau nu pe Kavanaugh.

Republicanii au o foarte mică majoritate în Senat, de 51 la 49, astfel încât voturile celor două femei sunt cruciale.

Femeile din mișcarea #MeToo aduc aminte că Curtea Supremă este o instituție care decide cazurile majore, cum ar fi una care a făcut segregarea școlară ilegală, iar alta care a făcut căsătoria persoanelor de același sex legală.

Astfel încât consideră că bărbații care ar fi putut fi violenți față de femei nu ar trebui să dicteze standarde și să aibă un rol în modelarea instituțiilor.

Mai multe femei au protestat joi față avizarea lui Kavanaugh în Comisia Juridică din Senat.