Gecia a suspendat curse maritime și face apel la populație să fie prundentă, în timp ce se pregătește sâmbătă să fie lovită de un "medicane" (termen obţinut prin alăturarea cuvintelor "mediteranean" şi "hurricane" - "uragan", în limba engleză - n.r.), un puternic ciclon mediteranean, a cărui intensitate a fost totuşi revizuită în scădere de către meteorologi, relatează AFP.

Poreclit ”Zorba” de către mass media și site-urile meteorologice, această depresiune ciclonică mediteraneană ar trebui, potrivit celor mai recente previziuni, să atingă sudul ţării la jumătatea zilei, lovind în special insula Kythira şi Peloponez, înainte de a se îndrepta spre vest, afectând Atena şi regiunile învecinate, iar apoi nord-estul ţării.

După ședința unei celule de criză, care a fost organizată vineri seară, autorităţile au decretat "stare de alertă", "pentru a asigura pregătirea maximală a aparatului de stat", a anunţat sâmbătă dimineață într-o conferinţă de presă secretarul general al Protecţiei Civile din Grecia, Ioannis Tafyllis.

Rezidenţii au fost îndemnaţi să evite deplasările inutile, să încerce să prevină posibilitatea ca anumite obiecte să cadă şi să evite litoralurile.