Cutremurul puternic, urmat de tsunami, care a lovit insula Sulawesi în Indonezia a produs moartea a 384 de persoane și a rănit alte sute, a anunțat Agenția pentru diminuarea dezastrelor, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un bilanț provizoriu, Agenția anunțase că cel puțin 48 de persoane au murit, iar peste 350 au fost rănite după ce un cutremur cu magnitudinea 7,5 urmat de tsunami a lovit orașul Palu de pe insula Sulawesi din Indonezia. Cu toate acestea, Agenția pentru reducerea dezastrelor din Indonezia susținea că sunt ”mulți morți”, iar bilanțul ar putea crește.

"Nu am primit informații exhaustive pentru că nu funcționează liniile de comunicație. Multe corpuri au fost găsite de-a lungul țărmului din cauza tsunamiului, dar numărul exact nu este știut încă”, a spus Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenției.

Un tsunamii de până la 2 metri a lovit orașul indonezian Palu, după ce țara a fost lovită vineri de două cutremure. Informațiile inițiale arătau că mai multe clădiri s-au prăbușit.

”Tsunamiul de 1,5 -2 metri s-a retras. S-a încheiat. Situația este haotică, oamenii aleargă pe străzi, iar clădiri s-au prăbușit. Un vapor a fost adus pe țărm”, a spus șeful Agenției de meteorologie a Indoneziei, Dwikorita Karnawati.

Un cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter s-a produs vineri în insula Sulawesi din Indonezia, fiind emisă o alertă de tsunami, după ce anterior a avut loc un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter.