Cel puţin șapte palestinieni au fost uciși, iar sute au fost răniţi în confruntări cu armata israeliană produse vineri, în timpul protestelor săptămânale de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, informează site-ul agenției Reuters.

Tiruri in Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Oficiali din domeniul sanitar din Fâșia Gaza au declarat că 505 persoane au fost rănite, inclusiv 89 care prezintă plăgi împușcate. Printre cei decedați se numără și doi adolescenți, de 12 și 14 ani, potrivit Mediafax..

Cel puțin 191 de palestinieni au fost uciși în cursul protestelor săptămânale din zona frontierei între Fâșia Gaza și Israel, care au început pe 30 martie. Protestele, care sunt organizate de mişcarea islamistă Hamas, au drept scop să încurajeze revenirea refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian.

Autoritățile de la Tel Aviv au transmis că unii manifestanţi au aruncat cu pietre şi dispozitive explozive, inclusiv grenade, spre militarii israelieni, iar alți protestatari au încercat să treacă ilegal frontiera, astfel că forțele de securitate israeliene au deschis focul.