Procurorul general al Slovaciei a condamnat vineri trei persoane pentru crimă cu premeditare în cazul asasinării jurnalistului de investigații Jan Kuciak, care investiga activitățile unei grupări infracționale care avea legături cu mafia italiană, relatează Mediafax, citând site-ul agenției Reuters.

Jan Kuciak, ziaristul de investigatii slovac ucis Foto: Agerpres/AP

Cele trei persoane au fost reținute în cadrul unei operațiuni efectuate joi dimineață. Alte cinci persoane au fost reținute în cadrul aceleași operațiuni, însă au fost eliberate la scurt timp, a informat purtătoarea de cuvânt.

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiți morți în locuință după ce poliția a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împușcat în piept, iar femeia a fost împușcată în cap.

Asasinarea jurnalistului slovac a provocat ample proteste ce a dus la demisia ministrului de Interne Robert Kalinak.

Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigație care arăta legături între mafia italiană și politicieni corupți din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăți frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetățeni slovaci și italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".