Cele două Corei au pus la cale un plan prin care se dorește formarea unei echipe comune de gimnastică artistică care să participe la Olimpiada de Vară de la Tokyo, organizată în 2020. Asociația pentru Gimnastică din Seoul susține că negocierile vor continua la următoarele campionate mondiale, transmite Reuters.

Kim Jong-un si Moon Jae-in pe Muntele PaekduFoto: AGERPRES

Publicația Yonhap scrie că reprezentanții Asociației Coreene pentru Gimnastică (KGA) se vor întâlni cu omologii lor din Coreea de Nord pentru a discuta această propunere la evenimentul organizat între 25 octombrie și 3 noiembrie la Doha.

Săptămâna trecută, cele două Corei au anunțat că intenționează să organizeze împreună Olimpiada de Vară din 2032 și că vor înainta o propunere Comitetului Olimpic în acest sens. Propunerea a luat naștere în urma summitului dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, organizat în Pyongyang.

Federația Internațională de Gimnastică susține că va acorda tot sprijinul necesar pentru ca mai multe schimburi sportive să aibă loc între cele două state.