Nikki Haley, ambasadoarea americană la ONU, cu rang de ministru în cadrul administraţiei Donald Trump, s-a alăturat joi unei manifestaţii a opozanţilor preşedintelui venezuelean, Nicola Maduro, folosind chiar o portavoce pentru a cere plecarea lui, transmite AFP, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne vom bate pentru Venezuela şi vom continua să o facem până va pleca Maduro!", a strigat diplomata americană la o zi după o propunere a şefului statului venezuelean de a se întâlni cu Donald Trump.

"Avem nevoie ca vocile voastre să fie auzite şi o spun şi eu că vocea Statelor Unite va fi puternică", a adăugat ea.

Ambasadoarea a reamintit că s-a deplasat în Columbia, la frontiera cu Venezuela, pe unde peste un milion de venezueleni au fugit din faţa crizei economice şi hiperinflaţiei care au lovit ţara.

"Ce am văzut, nimeni nu ar trebui să trăiască aşa ceva... În timp ce Maduro mănâncă în restaurante bune", a denunţat Nikki Haley.

Manifestanţii, aflați în faţa sediului ONU cu prilejul Adunării Generale anuale, au purtat pancarte pe care scria "SOS Venezuela" şi au cântat "Ce ne dorim? Libertate".

Miercuri, în cursul unei conferinţe de presă ţinute într-un hotel din apropierea ONU, unde Nicolas Maduro ţinea un discurs, preşedintele american, Donald Trump, a afirmat că "toate opţiunile" sunt "pe masă în privinţa Venezuelei", "cele mai puternice şi altele mai puţin puternice". Cu o zi înainte, el afirmase că preşedintele venezuelan ar putea fi "răsturnat foarte rapid" de la putere "dacă militarii se hotărăsc să acționeze în acest sens."