Brett Kavanaugh, nominalizat la funcția de judecător la Curtea Supremă a SUA, a respins acuzațiile ce îi sunt aduse privind presupuse agresiuni sexuale și susține că procesul de confirmare a devenit o "rușine națională", iar președintele Donald Trump și-a reafirmat sprijinul pentru judecător, potrivit Mediafax.

Brett KavanaughFoto: Wikipedia

El a mai spus că nu își retrage candidatura și i-a acuzat pe democrați că i-au distrus familia și reputația din motive politice.

"Acest proces de confirmare a devenit o rușine națională", a declarat Kavanaugh, în cursul unei audieri în Comisia Juridică din Senatul Statelor Unite.

"Poate mă veţi învinge la votul final, dar nu mă veţi face niciodată să renunţ. Niciodată", a mai afirmat Kavanaugh, care a avut un discurs combativ, punctat de momente emoționale.

După audiere, Trump și-a reafirmat sprijinul pentru Kavanaugh și a cerut Senatului să voteze cât mai rapid.

"Strategia democraților de a căuta și de a distrugere este rușinoasă, iar acest proces a fost o înșelătorie și un efort de a întârzia, obstrucționa și rezista. Senatul trebuie să voteze!", a scris Trump pe Twitter.

Christine Blasey Ford, femeia care îl acuză de agresiune sexuală pe Brett Kavanaugh, a depus mărturie joi în Comisia Juridică din Senat. Ea a declarat că agresiunea „i-a afectat drastic viața” și că pentru foarte mult timp a fost „prea speriată și rușinată să împărtășească detaliile cu altcineva”.