SUA solicita Germaniei sa trimita mai multi soldati in Afganistan
Oficialul de la Pentagon a avertizat ca, fara trupe suplimentare, forta internationala condusa de NATO ar putea sa-si piarda credibilitatea.
Scrisoarea lui Gates catre Ministerul Apararii de la Berlin a fost descrisa drept "neobisnuit de dura" de catre presa germana. La randul sau, ministrul german al apararii, Franz Josef Jung, se pare ca a trimis un raspuns "sever", afirma sursele.
Gates a cerut Germaniei sa ia in considerare aprobarea unui nou mandat care ar permite trimiterea de noi trupe in Afganistan, in special in zona de sud, confruntata cu violente.
Schimbul de scrisori intervine intr-un moment in care exista tot mai multe voci care sustin ca misiunea NATO din Afganistan este pe cale de a esua, dar si intr-o perioada marcata de tensiuni intre membrii Aliantei pe tema razboiului din zona.
Canada i-a transmis presedintelui american George W. Bush ca-si va retrage trupele din Afganistan anul viitor daca NATO nu va detasa mai multi soldati in regiune.
Premierul canadian Stephen Harper solicita ca Alianta sa trimita o forta suplimentara de 1.000 de soldati in zona Kandahar, unde activeaza 2.500 de militari canadieni. Mandatul actual al soldatilor canadieni in Afganistan va expira in februarie 2009.
Un raport realizat de o comisie independenta si dat publicitatii saptamana trecuta a recomandat ca soldatii canadieni sa ramana in zona pe timp nelimitat, precizand insa ca militarii sa fie retrasi daca nu se obtine sprijinul NATO.
SUA au promis, la randul lor, ca vor trimite in zona un contingent de 3.000 de infanteristi marini, insa oficialii americani au cerut Frantei si Germaniei sa deplaseze mai multi soldati in zona.
Pana in prezent, cele mai multe state membre ale NATO au refuzat sa trimita trupe suplimentare in zona de sud a Afganistanului.
In acest moment, Forta internationala aflata sub comanda NATO numara peste 37.000 de soldati aflati in diferite regiuni din Afganistan.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Eu din cate stiu au incercat rusii sa transforme Afganistanul in republica sovietica, dar nu prea au reusit :D. Domnule (doamna) autor va rog puneti-va la punct cunostintele de istorie.
Mai cititi istoria. Afganistanul nu a fost niciodata republica sovietica desi temporar a fost deplasata acolo o misiune militara si a fost instaurat un guvern prosovietic.
Un ziarist ar trebui sa fie mai bine informat.
videanusilegea.blogspot.com
Poti spune orice - ca a fost comunista, socialista, sub cizma ruseasca, etc - dar nu asta.
Daca Romania ar fi fost una dintre cele 15 republici sovietice, astazi ai fi vorbit o rusa perfecta fara "bucuria" de a calatori in EU doar cu buletinul.
Mai documenteaza-te.