Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că premierul japonez Shinzo Abe a fost de acord să înceapă negocierile bilaterale pentru a ajunge la un acord comercial, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

Shinzo Abe si Donald TrumpFoto: kantei.go.jp

"Am fost de acord astăzi să începem negocierile comerciale între Statele Unite și Japonia", a anunțat Donald Trump, aflându-se la cea de a 73-a reuniune a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

"Acesta este un lucru pe care, din varii motive, Japonia nu a fost dispusă să îl facă de-a lungul anilor, dar este dispusă acum. Suntem foarte fericiți din acest motiv și sunt convins că vom ajunge la o concluzie satisfăcătoare", a declarat liderul de la Casa Albă.

Mai mulți oficiali japonezi s-au arătat îngrijorați de faptul că Trump ar putea cere o reducere a importurilor automobilelor din Japonia, temându-se că Administrația SUA ar putea impune tarife mari la acestea.

"Japonia este foarte inteligentă, un negociator bun, până acum s-au descurcat bine și vor continua să se descurce. Avem o relație extraordinară, mai bună decât înainte în comerț. Consider că va fi mai bine pentru Japonia și pentru Statele Unite", a mai afirmat Donald Trump.