Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat că "adevărata identitate" a unuia dintre cei doi suspecți în cazul atacului neurotoxic din Salisbury a fost dezvăluită, confirmând relatările presei, potrivit cărora este vorba despre un colonel rus, relatează site-ul agenției Reuters.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

"Adevărata identitate a unuia dintre suspecții din Salisbury s-a dovedit a fi un colonel rus. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care lucreză la acest caz", a declarat Williamson.

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetățeni ruși, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în orașul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia.

Adevăratul nume al lui Boșirov este Anatoliy Vladimirovici Chepiga, susțin două surse din domeniul securității în Europa, familiare cu ancheta în cazul Skripal.

The Daily Telegraph și postul BBC au relatat de asemenea că adevăratul nume al lui Boșirov este Chepiga, citând un raport publicat de Bellingcat, un site care conține știri din domeniul Informațiilor.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecți susțin că au vizitat orașul Salisbury, dar ”în calitate de turiști”.

Mai multe surse susțin că Guvernul britanic cunoaște adevăratele identități ale ambilor suspecți, potrivit Mediafax.