Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat "foarte îngrijorat" de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"M-am întâlnit ieri cu premierul român, Viorica Dăncilă. I-am spus că suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu situaţia politică din ţara sa. Guvernul merge înapoi în combaterea corupţiei şi în privinţa independenţei justiţiei. Cred că premierul român trebuie să vină în Parlamentul European pentru a explica situaţia. Ce credeţi? Nu vom negocia statul de drept", a declarat Manfred Weber într-un mesaj postat miercuri pe Facebook.

România "merge înapoi în combaterea corupţiei, iar independenţa justiţiei este supusă presiunilor. Am văzut în vară, la Bucureşti, cetăţeni bătuţi de poliţie, sincer acest lucru nu este acceptabil. Combaterea corupţiei nu este un lux, este o necesitate absolută pentru protejarea cetăţenilor şi a companiilor de abuzurilor statului. De aceea, cerem urgent Guvernului României să schimbe direcţia. Suntem de partea cetăţenilor europeni şi nu vom purta niciodată negocieri privind statul de drept", afirmă Manfred Weber.

Marți, Manfred Weber afirmase prin Twitter: "Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu situaţia din România. Am întrebat-o pe premierul Viorica Dăncilă despre corupţie şi despre independenţa justiţiei. Nu vom negocia statul de drept".