Donald Trump, al cărui discurs de debut în cadrul ONU de anul trecut a primit multă atenție în presa internațională, s-a aflat ieri din nou pe cea mai importantă scenă diplomatică din lume, la sediul organizației din New York. Spre deosebire de momentul 2017, când Trump amenința că va anihila Coreea de Nord și pe liderul Kim Jong-un, de data aceasta liderul SUA a declarat că este mulțumit de progresele înregistrate în negocierile dintre cele două țări, chiar dacă problema denuclarizării rămâne una spinoasă, relateazăThe New York Times.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Donald Trump s-a lăudat cu ceea ce el numește realizări impresionate în SUA și în jurul lumii.

,,În mai puțin de doi ani, administrația mea a realizat mai multe lucruri decât orice altă administrație din istoria țării”, a spus acesta, stârnind astfel hohote de râs din partea liderilor mondiali aflați în sală.

,,Nu mă așteptam la această reacție”, a spus acesta.

,,Statele Unite sunt mai puternice, mai sigure și mai prospere decât erau atunci când am preluat această funcție, cu mai puțin de doi ani în urmă”, a spus Trump Adunării Generale, în cel de-al doilea său discurs. ,,Reprezentăm America și cetățenii americani. Reprezentăm, de asemenea, întreaga lume.”

Președintele american a spus că administrația sa a început să lucreze la zidul care separă SUA de Mexic, a înfrânt Statul Islamic și a remediat relațiile cu Coreea de Nord prin intermediul negocierilor diplomatice.

,,Ne-am apropiat de Coreea de Nord pentru a înlocui iminența unui conflict cu o dorință îndrăzneață și nouă pentru pace”, a mai spus Trump, făcând referire la summitul din Singapore la care a participat alături de liderul Coreii de Nord.