Emiratele Arabe Unite vor susține propunerile Națiunilor Unite pentru reluarea discuțiilor de pace privind Yemen, a declarat ministrul de Externe Anwar Gargash în urma unei întrevederi cu reprezentantul ONU pentru Yemen, Martin Griffith, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

Harta zonelor de influenta in YemenFoto: BBC

Afirmațiile au fost făcute la două săptămâni de când reprezentanții rebelilor huthi au refuzat să se prezinte la discuțiile pentru pace desfășurate la Geneva, acuzând coaliția coordonată de Arabia Saudită că le-ar fi blocat posibilitatea de a călători.

"Am avut discuții foarte productive privind Yemenul, astăzi, cu reprezentantul special Martin Griffith. Ne-am reafirmat susținerea pentru procesul coordonat de ONU. Vom susține propunerile ONU pentru noi discuții", a declarat Anwar Gargash.

O coaliție de state arabe coordonată de Arabia Saudită a intervenit militar în războiul civil din Yemen, susţinând forţele guvernamentale care se confruntă cu rebelii houthi sprijiniţi de Teheran.

Iranul şi Arabia Saudită sunt în competiţie pentru influenţă în Orientul Mijlociu, având păreri opuse şi în ceea ce priveşte războiul civil din Siria şi criza diplomatică din zona Golfului Persic.