Muntele Serra din provincia Pisa continuă să ardă şi flăcările se apropie în mod periculos de localitatea Calci. Primarul Massimiliano Ghimenti le-a ordonat locuitorilor pe Facebook să îşi părăsească locuinţele ca măsură preventivă, în special în zonele Montemagno, Torre şi San Lorenzo. Sunt aproximativ o sută de sinistraţi în sala de sport a localităţii. Pompierii şi Protecţia Civilă sunt implicaţi în stingerea incendiului, dar vântul puternic îngreunează intervenţia, potrivit Il messaggero, citat de Rador.

Incendiu pe Munele SerraFoto: youtube.com

Sute de persoane şi-au părăsit casele, în timpul nopţii. La muncă sunt aproximativ 80 de pompieri, sosiţi din mai multe părţi din Toscana, şi voluntari de la Protecţia Civilă, pentru a proteja în principal zonele locuite şi productive.

La primele ore ale dimineţii sunt aşteptate elicoptere şi Canadair, dar dacă vântul continuă să fie puternic, va fi greu să se poată ridica în zbor. Nu s-au înregistrat morţi sau răniţi, dar teama că flăcările vor ajunge la centrul locuit este mare. În primele ore ale intervenţiei a existat concret riscul de "a pierde două echipe pentru că incendiul este foarte mare şi puternic", a declarat Ugo D'Anna, comandantul Pompierilor din Pisa.

Flăcările au izbucnit, luni, în jurul orei 22:00. Oamenii din Calci s-au adunat în zona primăriei. În aceste ore, administraţia locală organizează legăturile de autobuz cu Pisa.