Sute de mii de femei din Brazilia au declarat război online împotriva candidatului la alegeri prezidențiale Jair Bolsonaro, reprezentant al extremei dreapta. Prima tură de alegeri va avea loc pe 7 octombrie, transmiteBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bolsonaro, care momentan se recuperează după atacul din 6 septembrie, este recunoscut pentru declarațiile sale jignitoare despre femei, persoane de culoare și minorități sexuale.

După ce a fost înjunghiat pe 6 septembrie, poziția acestuia a crescut cu 28 de procente în sondaje și este văzut ca fiind favoritul cursei electorale pentru funcția de președinte al Braziliei.

În ultimele săptămâni, mai multe celebrități locale s-au alăturat efortului de a combate creșterea în sondaje a acestuia, folosind #EleNau (#NuEl) pe platformele sociale. Acest hashtag a fost folosit de 200 000 de ori doar pe Instagram până acum.

Pe Twitter, hashtagul a fost folosit de mai mult de 193 000 de ori până pe 14 septembrie și, până duminica trecută, au mai fost postate 152 000 de mesaje cu hashtagul #NiciodatăEl.

Lista femeilor care au postat mesaje împotriva candidatului de extremă-dreapta include actrițe, jurnaliste și prezentatoare TV.

Politicianul controversat a stârnit o reacție de furie după ce i-a spus Mariei do Rosario, membră a Partidului Muncitorilor că nu ar vrea să o violeze ,,pentru că nu merită”.

Bolsonaro a făcut numeroase remarci prin care justifica diferența salarială care există între bărbați și femei și sexismul.