Weam Al Dakheel a devenit prima femeie care a prezentat știrile de noapte pe postul național de televiziune din Arabia Saudită. Al Dakheel a prezentat știrile alături de gazda tradițională a știrilor, un bărbat, scrieNDTV.

Prezentatoare de stiri din Arabia SauditaFoto: Captura YouTube

,,Jumanah AlShami a fost prima femeie care a prezentat știrile de dimineață în 2016. Astăzi, istoria se repetă și Al Dakheel devine prezentatoarea principalei emisiuni de știri de noapte, stabilind astfel un precedent istoric pentru Saudi TV 1”, au scris reprezentanții postului național pe Twitter.

Apariția televizată a acesteia stârnit reacții laudative pe platformele sociale, unde a fost serbat momentul istoric.

Al Dakheel a început să lucreze pentru postul național de televiziune la începutul acestui an. Aceasta a lucrat și pentru CNBC Arabia și Al-Arab ca prezentatoare de știri.

Apariția televizată a acesteia se înscrie eforturilor de a integra femeile pe piața muncii. Anul trecut, prințul saudit a făcut public ,,Viziunea 2030”, programul gândit pentru modernizarea Arabiei Saudite și pentru dezvoltarea economiei într-o direcție care să excludă dependența de exportul de petrol. Prințul Mohammad din Salman speră să reorienteze traiectul economic al țării și să integreze treptat femeile în piața muncii.