Muzeul dedicat vieții lui Pablo Escobar, celebrul lord al drogurilor, a fost închis de autoritățile columbiene de la Medellin, anunță presa locală, citată deIndia Today.

Pablo Escobar, graffitiFoto: Flickr

Muzeul a fost închis deoarece funcționa ilegal. Acesta nu avea licență eliberată de Departamentul de stat pentru turism. Muzeul era găzduit de una dintre fostele case ale lui Escobar.

Cunoscut drept Regele Cocainei, Pablo Escobar a fost una dintre cele mai faimoase figuri în lumea crimei. Muzeul Medellin, care organiza și tururi ale ,,drumului narcoticelor” pentru turiști, era unul dintre locurile unde turiștii puteau să afle cum arăta viața de zi cu zi a lui Escobar. Casa Medellin, locul în care regele narcoticelor a fost omorât de poliție în 1993, afișa și mormântul lui Escobar.

Muzeul afișa, printre altele, mașinile lui Escobar, fotografii, mobilă originală și alte posesiuni autentice ale acestuia.

Primarul orașului Medellin, Federico Gutierrez, spune că aceste tururi ale drumului narcoticelor nu sunt ilegale, încă glorifică o întreagă cultură mafiotă.

,,Trebuie să spunem noi povestea, nu mafioții. Nu ne dorim aceste tururi care glorifică infracțiunile, portretizându-i pe acești mafioți ca fiind legende sau eroi”, a spus acesta. ,,Aici, eroii sunt victimele. Toată lumea știe cine a fost Pablo Escobar, dar cât de multe se știu despre Valdemar Franklin Quintero, comandantul poliției asasinat de acești criminali? El este un erou.”