Avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a spus sâmbătă că sancțiunile SUA contra Iranului produc probleme economice ce ar putea duce la o ”revoluție reușită”, transmite Reuters. Declarațiile sale contrastează cu cele ale Administrației Trump, poziția oficială fiind că SUA nu caută o schimbare de regim la Teheran.

Rudy GiulianiFoto: Flickr/ Gage Skidmore

”Nu știu când o să-i dăm jos de la putere”, a spus Giuliani, care a vorbit, în nume personal, la Summitul Revolta Iraniană ținut de Organizația Comunităților Iraniano-Americane, care se opune guvernului de la Teheran.

”Ar putea fi vorba de câteva zile, luni, câțiva ani. Dar o să se întâmple”, a spus Giuliani celor strânși la un hotel din Times Square.

Afirmațiile lui Giuliani sunt în contrast cu poziția oficială a administrației Trump, aceea că nu caută să provoace schimbarea guvernului, deși a reimpus sancțiuni care lovesc dur economia iraniană.

”Este evident că poporul iranian s-a săturat”, a declarat ieri Giuliani. ”Sancțiunile funcționează. Moneda lor se duce către zero … acest tip de situație duce către o revoluție reușită”, a adăugat el.

Amintim că Giuliani a trimis, în august, o scrisoare autorităților din România în care sunt acuzate abuzurile din justiție și se cere o analiză a protocoalelor secrete. Oficiali SUA au precizat că a fost vorba de o acțiune personală, iar Rudy Giuliani a recunoscut apoi că fost plătit de o firmă globală de consultanță.