Brazilienii au luat cu asalt pagina de Facebook a Ambasadei Germaniei pentru a susține că naziștii nu ar fi fost adepții unei ideologii de dreapta. Controversa arată că polarizarea care existăîn țară se adâncește tot mai mult cu cât se apropie alegerile prezidențiale, transmiteDW.

FacebookFoto: www.shopcatalog.com

Videoclipul a fost postat pe Facebook de către Ambasada Germaniei din Brazilia, prin care este subliniată importanța culturii Holocaustului în Germania. Acesta a fost întâmpinat cu ostilitate de mulți brazilieni care au insistat că Adolf Hitler era un adept al ideologiei stângiste. Alții au încercat să nege că Holocaustul s-a întâmplat vreodată.

În videoclip era menționat că germanii ,,nu se ascund de trecutul lor”, adăugând că ,,aceștia sunt învățați de la o vârstă fragedă să confrunte ororile Holocaustului.” Postarea a strâns 776 000 de vizualizări pe pagina ambasadei, dar și o mulțime de comentarii malițioase.

Mulți brazilieni au fost revoltați de faptul că videoclipul prezenta nazismul ca fiind o mișcare de dreapta, aceștia susținând că denumirea partidului, Partidul Muncitoresc Național Socialist, demonstrează că NSDAP era un partid de stânga.

Alți comentatori au chestionat chiar existența Holocaustului, folosind termenul ,,holofraudă”. Ambasada Germaniei le-a răspuns acestora, susținând că ,,Holocaustul este un fapt istoric, confirmat de dovezi și mărturii care se găsesc în multe părți ale Europei.”