Casa Albă a avertizat joi hackerii străini că va spori măsurile ofensive împotriva atacurilor acestora, ca parte a unei noi strategii naționale de securitate cibernetică, relatează Reuters, citează Mediafax.

John R. BoltonFoto: Wikipedia

Mişcarea vine ca urmare a faptului că oficialii americani de informaţii se aşteaptă la o serie de atacuri digitale înaintea alegerilor din 6 noiembrie.

Strategia oferă agențiilor federale noi îndrumări pentru a se proteja pe ele însele, precum și datele particulare ale americanilor, a declarat consilierul pentru Securitate Națională al Casei Albe John Bolton.

"Am autorizat operațiuni cibernetice ofensive care vor fi întreprinse prin intermediul procesului de coordonare în noua directivă prezidențială", a afirmat Bolton.

"Este în interesul nostru național să nu facem acest lucru nu pentru că vrem operațiuni mai ofensive în spațiul cibernetic, ci tocmai pentru a crea structuri de descurajare care vor demonstra adversarilor că pentru angajarea lor în operațiuni împotriva noastră costul este mai mare decât vor dori ei să suporte“, a adăugat acesta.