Căutăm ”amatori” de cannabis pentru a testa tulpini noi, salariu bun: acesta este anunțul unei companii de marketing din Toronto, Canada, care a adus după sine sute de aplicații în câteva zile și un început de panică printre recrutori, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu o lună înainte de legalizarea cannabisului pentru uz recreativ în Canada, oferta de angajare part-time a companiei AHLOT nu a trecut neobservată: aceasta caută șase ”amatori” care vor fi plătiți cu 50 de dolari (33 de euro) pe oră, într-un program maxim de 12 ore pe lună, pentru a testa varietăți de marijuana.

Rezultatul nu s-a lăsat așteptat: în câteva zile, AHLOT a primit peste 500 de aplicații care a produs ”o mică panică” în cadrul societății, a comentat aceasta pe Twitter.

Potrivit anunțului, candidații trebuie să îndeplinească anumite cerințe, precum să trăiască în Canada, să fie majori și dacă este posibil să aibă ”un interes puternic pentru cannabis, precum și capacitatea de a distinge nuanțele subtile între varietățile” acestui drog.

Cei șase candidați vor forma un ”comitet de selecție” care ”va evalua ce pot oferi producătorii canadieni”. Compania lucrează cu un producător cu licență, Solace Health, care este responsabil pentru promovarea și distribuirea producției.

Viitorii testări vor fi de asemenea activi pe rețelele de socializare și vor participa la videoclipurile promoționale pentru companie.

CEO-ul companiei, Greg Pantelic, a spus că odată cu legalizarea viitoare a cannabisului în Canada, pe 17 octombrie, ”canadienii vor fi copleșiți de un tsunami de varietăți”.