Sâmbătă, consiliul executiv al AAAS,American Association for the Advancement of Science, (organizația care publică Science) cu sediul în Washington, D.C., a adoptat unanim o regulă privitoare la cercetătorii care primesc burse de la AAAS și au fost acuzați de hărțuire sexuală sau alte comportamente nepotrivite. Începând cu 15 octombrie, bursierii care nu au respectat etica profesională a organizației vor pierde toate titlurile onorifice de care se bucură, anunță publicațiaScience Magazine.

HotNews.roFoto: Hotnews

,,Hărțuirea nu își are locul în știință”, a declarat Margaret Hamburg, președintele AAAS. Aceasta a adăugat, însă, că deciziile lor ,,nu se vor baza doar pe articole din presă, articole publicate pe bloguri sau alte rapoarte cu iz de anecdotă.”

Noua politică le permite membrilor AAAS să ceară revocarea titlurilor oricărui/ei coleg/e care încalcă reguli de la hărțuire până la fabricarea de rezultate. AAAS va cere dovezi sub forma unor rapoarte de investigație. AAAS are aproximativ 9000 de bursieri dintre cei 120 000 de membri.