Președintele american Donald Trump a afirmat miercuri că ar fi regretabil dacă femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală pe candidatul propus pentru funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție a SUA, Brett Kavanaugh, nu ar depune mărturie în fața senatorilor, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: YouTube

”Chiar mi-ar plăcea să văd ce are de spus”, a spus Trump pe subiect. Femeia, un profesor universitar în vârstă de 51 de ani pe nume Christine Blasey Ford, a cerut o anchetă prealabilă a Poliției Federale (FBI) înainte de a fi audiată în Senat, o amânare pe care republicanii refuză să o facă.

Christine Blasey Ford l-a acuzat pe Kavanaugh că a atacat-o în 1982, când au fost colegi de liceu, acuzații pe care Kavanaugh le-a numit "complet false".

Comisia Juridică al Senatului, care supraveghează nominalizarea, a convocat luni o audiere pentru a examina această chestiune, iar Casa Albă a spus că Kavanaugh este gata să depună mărturie.

Într-o scrisoare către președintele comisiei, senatorul republican Chuck Grassley, avocații lui Ford au transmis că o anchetă a FBI ar trebui să aibă loc înainte de orice mărturie. O copie a scrisorii a fost postată pe site-ul CNN.

Democrații, care s-au opus deja nominalizării, au căutat de asemenea o investigație a FBI, cerere pe care republicanii au respins-o. Trump și alți republicani au spus că nu cred că FBI trebuie să fie implicat.