Femeia care îl acuză pe candidatul la funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie a SUA, Brett Kavanaugh, de agresiune sexuală, declară că FBI ar trebui să investigheze incidentul înainte ca senatorii să înceapă audierile în acest caz, transmit Reuters şi CNN, citate de Mediafax.

Brett KavanaughFoto: Wikipedia

Christine Blasey Ford, profesoară universitară din California, l-a acuzat pe Kavanaugh că a atacat-o în 1982, când au fost colegi de liceu, acuzații pe care Kavanaugh le-a numit "complet false".

Comisia Juridică al Senatului, care supraveghează nominalizarea, a convocat luni o audiere pentru a examina această chestiune, iar Casa Albă a spus că Kavanaugh este gata să depună mărturie.

"Nimic de substanță și nimic legitim nu se poate întâmpla până luni", a declarat Lisa Banks, avocata lui Ford, pentru CNN, precizează Mediafax.

Într-o scrisoare către președintele comisiei, senatorul republican Chuck Grassley, avocații lui Ford au transmis că o anchetă a FBI ar trebui să aibă loc înainte de orice mărturie. O copie a scrisorii a fost postată pe site-ul CNN.

Democrații, care s-au opus deja nominalizării, au căutat de asemenea o investigație a FBI, cerere pe care republicanii au respins-o. Trump și alți republicani au spus că nu cred că FBI trebuie să fie implicat.