Chiara Bordi, o tânără ce poartă o proteză de membru inferior, a reuşit marţi dimineaţă să se califice în rândul celor trei finaliste de la Miss Italia 2018, fără să câştige însă concursul. Ea a fost în ultimele zile victima unei campanii de insulte proferate pe reţelele de socializare, informează AFP, citată deAgerpres.

Chiara BordiFoto: Instagram

În vârstă de 18 ani, Chiara Bordi, originară din Tarquinia (centrul Italiei), poartă o proteză de membru inferior după un accident pe care l-a suferit în timp ce se plimba cu bicicleta la vârsta de 13 ani. Ea a defilat în cadrul acestei competiţii, la fel ca restul concurentelor, în bikini.

În ultimele zile, ea a fost însă ţinta unor insulte publicate pe reţelele de socializare, care au generat un val de indignare în rândul personalităţilor şi internauţilor din Italia.

"Îmi lipseşte un picior, dar vouă (vă lipsesc) o inimă şi un creier", a răspuns Chiara pe contul ei de Facebook unei persoane care o acuza că s-a înscris la acest concurs "doar pentru că este mutilată".

Chiara Bordi a terminat pe locul al treilea acest concurs la care au participat 32 de regine ale frumuseţii din regiunile Italiei. Titlul suprem a fost câştigat de Carlotta Maggiorana.