Înregistrări video cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro savurând suculente bucăţi de carne într-un restaurant de lux din Istanbul au suscitat luni indignarea în Venezuela, grav afectată de criză economică şi de penurii, informează marţi AFP, citată deAgerpres.

Maduro, tratament de lux la IstanbulFoto: Captura YouTube

"Te întâlneşti cu asta o singură dată în viaţă", declara încântat Nicolas Maduro, în timp ce bucătarul-şef turc Nusret Gokce - supranumit "Salt Bae" - decupa bucăţi de carne într-unul dintre restaurantele sale, frecventat de celebrităţi precum Leonardo Di Caprio sau Cristiano Ronaldo. "Ne revedem în curând la Caracas. Mulţumesc", a declarat apoi Nicolas Maduro, luându-şi rămas bun de la Salt Bae.

Liderul venezuelean, care s-a întors luni din vizita sa în China unde s-a deplasat pentru a căuta finanţări, a făcut o escală la Istanbul pentru a răspunde unei invitaţii la masă din partea autorităţilor turce, a explicat el.

"Chavismul (de la numele fostului preşedinte Hugo Chavez - n.r.) înseamnă să ceri un împrumut Chinei pentru că nu ai bani să-ţi plăteşti datoriile şi să te duci să mănânci într-un restaurant de lux", a comentat pe contul său de Twitter expertul în mass-media digitale Luis Carlos Diaz.

Potrivit unui studiu realizat de principalele universităţi din Venezuela, 60% dintre locuitorii acestei ţări au pierdut în medie 11 kilograme, din cauza regimului alimentar sărac în proteine.