Ministrul Comerțului din China, Zhong Shan, a declarat că protecționismul de care dau dovadă Statele Unite va avea impact atât asupra Chinei, cât și asupra Statelor Unite și va dăuna economiei globale, în contextul noilor sancțiuni impuse de Administrația de la Washington, relatează Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul s-a adresat reprezentanților a șase companii multinaționale, declarând că nu există un câștigător în cadrul unui război comercial și că unica soluție este cooperarea. China își va accelera deschiderea și va crea un mediu de afaceri mai bun pentru companii, a adăugat Zhong.

Administrația de la Washington a anunțat luni că impune noi taxe pe importul de mărfuri chinezești, în valoare de 200 miliarde de dolari, ca urmare a escaladării războiului comercial cu China. Taxele de import majorate se vor aplica la peste 5.000 de articole, marcând cea mai mare rundă de taxe impuse până acum de SUA.

Taxele vor intra în vigoare începând cu 24 septembrie, pornind de la 10% și crescând la 25% de la începutul anului viitor, cu excepția cazului în care cele două țări ajung la un acord.

Președintele american Donald Trump a declarat că ultima rundă de tarife a venit ca un răspuns la "practicile comerciale neloiale ale Chinei, inclusiv subvențiile și regulile care impun companiilor străine în anumite sectoare să aducă parteneri locali".