Primul ministru al Etiopiei, Abiy Ahmed, și președintele Eritreei, Isaias Afwerki, au semnat duminică un nou acord de pace în Arabia Saudită, acesta fiind al doilea acord de pace încheiat anul acesta între țările africane care s-au aflat în trecut în conflict, relatează Reuters.

Imigrante din Eritreea si Etiopia, prinse la frontieraFoto: Politia de Frontiera

Acordul "va contribui la consolidarea securității și stabilității regiunii în ansamblu", a declarat Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, pe Twitter, citează Mediafax.

Abiy și Afwerki au semnat acordul în prezența regelui Salman al Arabiei Saudită, prințului Mohammed bin Salman și a Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Liderii etiopieni și eritreeni "și-au exprimat aprecierea" față de regele Salman și de prințul coroanei pentru sprijinul acordat pentru semnarea acordului de pace, se spune în declarație.

Nu este clar care este rolul Arabiei Saudite în ceea ce privește intermedierea acordului de pace încheiat acum două luni.

Liderii etiopieni și eritreei au semnat, la 9 iulie, o "declarație comună de pace și prietenie", normalizând legăturile dintre vechii inamici care au purtat războaie în perioada 1998-2000.