O angajată vorbitoare de spaniolă la un Taco Bell din SUA a fost concediată după ce un videoclip arată cum aceasta a refuzat să servească o femeie vorbitoare de engleză în Florida. În timpul discuției care a avut loc în Hialeah, la Nord de Miami, angajata a spus că niciunul dintre angajații restaurantului nu vorbește engleză. Taco Bell a declarat că acestă angajată nu mai lucrează acum pentru ei, conformbbc.co.uk

Taco BellFoto: Flickr

Alexandra Montgomery, femeia african-americană care a postat videoclipul a descris incidentul ca fiind rasist. „Această doamnă înțelegea ce spuneam dar nu voia să îmi ia comanda”, a declarat Montgomery pe Facebook. Videoclipul, care a fost văzut de mai mult de 100.000 de ori, o arată pe Montgomery încercând de mai multe ori să comande. La un moment dat întreabă de ce nu poate să comande folosindu-se de numerele aflate lângă preparatele din meniu.

Luisa, așa cum a fost identificată în videoclip, spunea în mod repetat în limba spaniolă că niciun angajat de la Taco Bell nu vorbește engleză, la un moment dat spunând că „suntem în Hialeah, scuze”.

Mai mult de 94% din rezidenții din Hialeah afirmă că sunt hispanici și mai mult de 90% au spaniola ca prima sau a doua limbă pe care o vorbesc.

Angajata de la Taco Bell a amenințat și că va chema poliția, după ce Montgomery a refuzat să plece. Atunci când Montgomery a cerut să vorbească cu managerul, femeia i-a răspuns în spaniolă că managerul este „la ea acasă și doarme”.

Luisa, femeia cu care a interacționat Montgomery era de fapt managerul, după cum s-a aflat ulterior.